Jaarfeesten

Op deze pagina vind u alle antroposofische jaarfeesten waarvoor wij stekers hebben ontworpen. Zo kunt u per jaarfeest uw jaarring of seizoenstafel een extra feestelijk tintje geven. De wisseling van de jaarfeesten geeft grip op het ritme van het jaar, de natuur en het innerlijke ritme.

In de voorchristelijke tijd leefden de mensen in lijn met de natuurlijke elementen. Slapen wanneer het donker is en eten wat het seizoen te bieden heeft waren verankerd in hun leven. Zo ook het ritme van de natuur en het wisselen van de seizoenen. Deze momenten werden gerespecteerd, geëerd en gevierd. Door de tijd heen zijn deze vieringen tradities geworden en worden ze gedurende het jaar heen in de antroposofie als belangrijke momenten gezien om stil te staan en dankbaar te zijn voor wat de natuur ons geeft.

Per jaarfeest hebben wij een korte beschrijving op de desbetreffende pagina, deze is alles behalve compleet. Deze rijke geschiedenis laat zich door een houtbewerker niet volledig vastleggen, toch hebben we ons best gedaan een kleine kennismaking te geven.  

Het michaëlsfeest: 29 september
Sint maarten: 11 november
Advent: vanaf de vierde zondag voor kerstmis
Sint Nicolaas: 5 december
Sint Lucia: 13 december
Kerstmis: 24,25 en 26 december
Drie koningen: 6 Januari
Maria Lichtmis: 2 Februari
Carnaval: zeven weken voor Pasen
Palmpasen: één week voor Pasen
Pasen: de eerste zondag na de eerste volle maan in de lente
Pinksteren: 50 dagen na pasen
Sint Jan: 24 Juni

Decoratie pinksteren
Winkelwagen